Varma smörgåsar med getost

Varma smörgåsar med getost

Det enkla är det goda vilket dessa varma smörgåsar blev ett bra bevis på. En spontan fullträff!

Genom att kombinera den krämiga getosten med söt röd paprika och knapriga rostade frön blir väldigt gott tillsammans med en syrligt saftig sallad.

Gratinerad getost med sött, salt och knaprigt

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 225* grader
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt så slipper du skrubba plåten
  • Lägg brödskivor på plåten
  • Fördela skivor av getost på brödet
  • Lägg ut bitar av röd paprika på osten

Lägg ihop påläggen på brödskivorna

  • Strö på rejält med råa solroskärnor
  • Ringla över olivolja och honung
  • Salta och peppra
  • Grädda mitt i ugnen till osten har smält och solroskärnorna är rostade

Nu är mackorna klara

Blanda sallad eller ärtskott med olivolja och gott om balsamvinäger. Lägg ett berg av sallad på tallrikar och lägg de nygräddade varma smörgåsarna ovanpå.

Gratinerad getost på smörgås

Servera med en stor kopp te och gärna en bra film!

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 90, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by