Vänskapsträd med vänners fingeravtryck

Vänskapsträd med vänners fingeravtryck

På min födelsedagsfest igår ville jag ha någon kul aktivitet som passade när vännerna kommer och går som de vill.

Jag hittade den perfekta i tv-programmet Gammalt, nytt och bytt där den dansk bloggaren Tina Dahlböge medverkar med kul idéer. I hennes kreativa blogg hittade jag Vänskapsträdet.

Ett vänskapsträd bygger man tillsammans.

Som bakgrund köpte vi ett fint milt gult papper i A3-format. Jag ritade ett träd och fäste glittriga fjärilar så att det redan finns lite allt möjligt vilket jag tänkte skulle sänka tröskeln för att färglägga med sina fingeravtryck. Papperet tejpade jag upp på dörren till ateljén som ligger bredvid köket och hallen, mitt i huset.

Trädet färdigt för vännerna

Med pennor och stämpeldynor, i olika färger, som vi köpte på Panduro gjorde vi en station i hallen.

Stämpeldynor och pennor

När gästerna kom fick de välja färg och sätta sitt avtryck på valfri gren på träden och sedan skriva sitt namn vid avtrycket. Det blev en kul grej att välja färg och välja gren. Lyckat och roligt inslag i festen i alla sin enkelhet, precis det jag ville.

Vänskapsträdet fullt av vänner

Trädet är nu fyllt av alla vänners fina avtryck i deras egna färger. När man ser trädet i alla sin glans är avtrycken jämnt fördelade över trädkronan.

Alla gästerna lämnade avtryck, såväl små söta barnfingrar, vuxna fingrar och tummar som hundtassavtryck och såklart vår katt Sotiss tass. I silver.

Ett vänskapsträd blommar för alltid

Nu sitter det blommande vänskapsträdet uppe på dörren till ateljén för alla att se. De avtryck som väcker mest glädje är djurens tassar. 🙂

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 83, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by