Två dagar i London med siktet inställt på Apple Watch och Coworking Places

Två dagar i London med siktet inställt på Apple Watch och Coworking Places

Hela mitt liv har jag intresserat mig för tekniska prylar. Under flera år bloggade jag med glädje varje vecka på en av Sveriges största teknikupplevelsebloggar Lilla Gumman. De senaste åren har jag nyfiket följt utvecklingen och snacket om olika smarta klockor och aktivitetsarmband. Vänner har köpt och använt Pebble, Fitbit och andra smarta prylar att bära på armbanden.  Mitt intresse har dock pendlat upp och ner för jag har funderat på om jag skulle bli störd av blinkande notifikationer, vibrationer och meddelanden mitt i möten och i lugna stunder.

Häromdagen så berättade min kompis Michael att han skulle sticka till London för att hämta sin Apple Watch som han skulle köpa online samma dag. Jag fick tekniksug och bestämde mig att dels köpa en Apple Watch dels följa med till London. Med hjälp av några vänner fick vi engelska mobilnummer så att vi kunde genomföra köpen. Så nu planerar vi för två aktiva dagar i London då vi förutom att hämta våra smarta klockor kommer att besöka ställen där människor samarbetar, så kallade coworking places. Här på bloggen berättar jag om resan.

Smarta klockor

Nu när jag väl har bestämt oss för att min smarta klocka blir en Apple Watch så är det intressant att se jämförelser med denna och andra smarta ur. MacWorld skriver om sex smarta klockor som Apple Watch måste slå, nu låter det som en tävling. Vem som vinner beror på vilka behov användaren har. 

Apple Watch

Skärmavbild Apple Watch rosa band

Både jag och Michael har köpt Apple Watch Sport 38 mm silverfärgat aluminium boett med rödrosa armband. Många fler än vi är nyfikna på Apple Watch, här har jag samlat artiklar och podcasts med tester och erfarenheter att ta del av innan köpbeslutet.

Eva Wieselgren skriver om Apple Watch,klockan som kom i rätt tid i Teknik & Trender i GöteborgsPosten.

Apple Watch: Mobils stora test av klockan.

Pontus Stahlin Ehrner testade en Apple Watch och berättar om första intrycket av Apple Watch i bloggen på inUse.

På nyhetssajten och i podcasten Breakit pratar Olle Aronsson och Stefan Lundell om sina intryck av Apple Watch i avsnitt 7 om mat, klockor och entreprenörsångest. De skriver mycket om Apple Watch på sajten, se sökresultaten här.

Podcasten Appsnack avsnitt 166 är en Apple Watch edition och även i avsnitt 167 diskuterar programledaren Calle Gisselsson erfarenheter av Apple Watch med Tobias Hieta, Fredrik Björeman och Linus Larsson.

AirBnb

Vi ska bo i ett rum som vi hyr via AirBnb i Camden som ligger perfekt beläget mitt i bland de platserna som vi vill besöka. Jag har tidigare bott via AirBnb och tycker det har fungerat enkelt och bra.

Coworking Places

Karta med coworking places i London

Michael Sillion arbetar med att bygga upp en samarbetsverkstad i Varberg, Maker Warberg. Han bloggar även om podcasts för personlig utveckling i sin blogg Pod of the day och har hittat några coworking places som vi ska besöka och han har gjort en karta med dessa platser. De coworking places som vi är intresserade av att besöka är bland andra The TramperySecond HomeThe Bakery och Central Working. Vi får se hur många platser vi hinner med och vad vi upptäcker vid besöken. Mikael mailar dem och hör efter om vi kan komma och hälsa på.

Podcasts om Coworking Places

I podcasten Silicon Real diskuterar de coworking places i bland andra följande avsnitt:

Vi reser med Ryan Air vilket blir första gången för min del.

Nu ska jag köpa en adapter. 🙂

Inlägget kommer att uppdateras med mer information.

Foto: London tube av neiljs CC BY-2.0 samt skärmdumpar.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by