TV-serien The Killing

TV-serien The Killing

Sedan några år ser vi mest tv genom olika playkanaler där vi kan se programmen när det passar oss. Nu har vi sedan några månader använt tv-tjänsten Netflix. Genom att betala drygt hundra kronor i månaden kan vi välja mellan mängder av filmer och tv-serier. Det bästa av allt: vi kan se dessa när vi vill. I serier är det perfekt att kunna se flera avsnitt på raken när vi kan och vill.

Min vän Chris Aliaga har gått en liknande väg. Han tror inte på tv längre utan han valde att se serier och filmer på YouTube istället för traditionell tv. YouTube där det publiceras 500 timmar i minuten.

The Killing håller oss uppe

Nu har vi fastnat för den amerikanska tv-serien The Killing.

Kriminalserien har oss i ett järngrepp och är den bästa vi sett. Vi har börjat en ny vana, att se på TV flera timmar varje kväll. Vi som brukar säga att vi inte ser på TV. Där ser man.

Lätt att sträcktitta, svårt att stänga av

Eftersom samtliga avsnitt ligger uppe på Netflix kan vi se hur många vi vill eller rättare sagt mäktar med vid samma tillfälle. Så kvällarna med The Killing blir allt längre. Bara ett avsnitt till. Och sedan ett till. Vi sträcktittar eller bingetittar som det också kallas på svengelska.

Binge-watch,sträcktitta på svenska, som är 2015 års mest använda engelska ord enligt Collins definieras:

To watch a large number of television programmes (especially all the shows from one series) in succession.

Superbt samspel mellan huvudrollsinnehavarna

Oh, snap!

The Killing

Sarah Linden spelade av Mireille Enos och Stephen Holder spelad av Joel Kinnaman har ett fantastiskt samspel oavsett situationer och humör. Joel säger ofta oh, snap till Mireille följt av att de ler till varandra i samförstånd.

Serien har sänds i fyra säsonger varav de två första säsongerna handlar om ett och samma fall. Därefter handlar de resterande säsonger ett fall per säsong.

Den danska ursprungsserien

The Killing utgår från den danska tv-serien Förbrydelsen, Brottet på svenska. Förbrydelsen hade premiär 2007. Serien i tre säsonger producerades av Danmarks radio. Vi har inte sett den danska serien men pratar ibland om att känslan i serien är allt annat än amerikansk på ett positivt vis och kanske är orsaken att grundserien är dansk. Nu önskar vi oss att fler säsonger ska spelas in.

Jämna omdömen i IMDb

På IMDb kan du läsa mer om:

Foto: Gratisography redigerad av mig Maria Gustafsson och ett där jag fotograferade av The Killing på Tvn.

Detta är inlägg 57, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by