TV-serien Bibliotekstjuven

TV-serien Bibliotekstjuven

Ibland snubblar man över ett guldkorn. Så kändes det när jag råkade hitta serien Bibliotekstjuven på SVT Play. Jag och Janne såg de tre avsnitten i ett sträck mitt på dagen när vi båda var lediga. Det gick nämligen inte att vänta med att få veta hur det skulle gå. Extra spännande var att serien baserades på en verklig historia.

Håller andan i tre timmar

Serien Bibliotekstjuven är en svensk dramaserie i tre delar, som först visade 2011, där vi njöt av det finstämda skådespeleriet av den svenska eliten. Lil Terselius, Claes Ljungmark, Gunilla Röör, Maria Kulle, Reuben Sallmander med fler.

Såhär presenteras serien på SVT Play:

John är bibliotekarie på Kungliga biblioteket och har hittat en möjlighet att lösa sin svåra ekonomiska situation. Han börjar stjäla värdefulla böcker ur bibliotekets samlingar som han sedan säljer vidare. Ett beslut som så småningom får fruktansvärda följder.

John spelas av Gustaf Skarsgård. Han kan verkligen agera med minimala rörelser så ens hjärta nästan stannar.

Följ kampen för status

Vi ville bara rycka tag i John och skaka honom så att han vakande till ur sin hets för status. Han hade ju så mycket fint i sitt liv. Detta värderade han dock inte. Inte förrän det var för sent.

Se Bibliotekstjuven på SVT Play fram till den 21 december 2016.

Foto: Gratisography redigerad av mig Maria Gustafsson

Next Post:
Previous Post:
This article was written by