Trädgårdsboosten – Uppropet efter kvinnor som är kunniga i trädgård

Trädgårdsboosten – Uppropet efter kvinnor som är kunniga i trädgård

Nu när jag har valt att lyssna på podcasts som handlar om trädgård, odling och självhushållning så hittade jag Trädgårdspodden. Podcasten som drivs av Åsa och Hanna är Sveriges första trädgårdspodcast. De saknade en podcast om trädgård och startade helt enkelt en egen 2014. Just nu finns det 27 avsnitt i podcasten och jag har lyssnat på samtliga. Rekommenderar den för alla som är intresserade av allt möjligt kring att leva med en trädgård.

Upprop efter kompetenta kvinnor

Trädgårdspoddens Åsa och Hanna deltar på många mässor, de ser på tv-program om trädgårdar, se läser tidningar och böcker om trädgårdar. Sedan många år. De är helt enkelt kunniga i det mesta som handlar om trädgårdar. Och de blev trötta på att de flesta som uttalar sig om trädgårdar är män. Alternativt samma personer i artiklar och event. Så de ställde frågan:

Varför är det ideligen samma trädgårdsprofiler vi ser och hör?

Därför startade de uppropet Trädgårdsboosten som de presenterar såhär:

De flesta av dem är dessutom män trots att vi alla vet att Trädgårdssverige är större än så. Nu drar vi vårt strå till stacken och startar hashtaggen #trädgårdsboosten, där vi vill lyfta alla kvinnliga trädgårdsinspiratörer ute i landet. Hjälp oss gärna fylla på listan med fler namn.

Läs hela listan

Redan nu har det kommit in massor av namn på kompetenta kvinnor.

Läs hela listan med 86 namn med länkar till sina bloggar samt 59 namn med Instagramkonton här på Trädgårdsboosten.

Trädgårdsboosta kvinnor som du känner till

När du vill tipsa om kvinnor som kan ta plats och prata trädgård, kontakta Åsa och Hanna och markera inlägg med #trädgårdsboosten på Instagram.

Trist och tjatigt att det ska behövas en trädgårdsboost men jättebra att det görs!

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 85, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by