Snart är det Stickfest i Väst 2019

Snart är det Stickfest i Väst 2019

Spänningen är alltid stor när tiden för att skicka iväg anmälan till Stickfest i Väst närmar sig. För när man väl har bestämt sig för att deltaga, sett alla intressanta workshops och kurser så känns det nästan som att biljetten är hemma. Men då gäller det att vara snabb med sitt anmälningsmail om att man vill deltaga.

Det är nämligen endast de anmälningar som kommit in efter kl 10:00 anmälningsdagen som räknas in när platserna fördelas. Och intresset brukar vara större än antalet platser och rum.

Jag gjorde i ordningen mailet redan förra helgen så det var bara i stort sett att öppna utkast, hämta mailet och skicka det när klockan slagit över från 9:59 till 10:00. Jag väntade cirka 20 sekunder för att vara säker.

Jag anmälde mig för en hel helg med boende och måltider på hotellet. Dessutom anmälde jag mig till tävlingen Snabbaste Stickaren i Väst. Jag vet att jag inte kommer att vinna, stickar alldeles för sakta för att ha en uns till chans på titeln. Men det var kul att vara med, trots stress och svett, när jag var med senast. Dessutom fick alla deltagare pris, vilket var en extra bonus för en stunds bidrag till underhållningen. 🙂

Sedan anmälde jag även till kurser/workshops, tre stycken närmare bestämt. Vi får se om jag får en plats, hoppas det. Jag brukar gå på kurser och workshops när jag är på stickfestivaler och det är förutom en inspirerande stund även riktigt bra att uppdatera sitt kunnande inom hantverket med fler metoder och verktyg.

Exempelvis lärde jag mig att sticka två strumpor eller vantar samtidig på magic loop när jag var på Knitwork i Köpenhamn för några år sedan. En kunskap som jag ofta använder. Och sjalen i fotot till detta inlägg är stickad i ett garn som jag färgade i en workshop på Stickfest i Väst.

Kurserna/workshopsen jag valde i år är dessa:

Flätor stickade jag på 90-talet så det ska bli kul att ta upp igen. Lyfta maskor känner jag enbart till som inslag i stickning som i brioche och virkat har jag inte gjort på många år. Ja, förutom ögonen till minion-mössan jag stickade till min bror i julklapp. Se minion-mössan på Ravelry. 🙂

När man anmäler sig för att bo på Stickfest i Väst hela helgen så kan man uppge en rumskompis eller låta arrangörerna para ihop en med någon. Nu hade jag ingen att dela rum med så jag skrev en fråga om rumskompis i eventets Facebookgrupp. Efter bara några minuter var det en person som ville dela rum. Så kul!

Så nu är det bara att invänta svar om jag får plats på hotellet, workshop och kurser. Det brukar ta någon vecka innan arrangörerna hunnit arbeta sig genom den digra listan med mail.

Roligt att det är så stort intresse för Stickfest i Väst! När man har varit med så är det lätt att förstå intresset. Stämningen är lättsam och engagerad, deltagarna är öppna och samtliga delar intresset för garner oavsett om det är just stickning eller virkning, vävning eller nålbindning eller för den delen krokning.

Jag har varit med tre gånger tidigare varav en över dagen och två hela helgerna. Under SiV som eventet förkortas, spelade jag in korta filmsnuttar som jag sedan redigerade ihop till denna kortfilm. Se gärna videon så får du en känsla av vad allt buzz handlar om!

Next Post:
Previous Post:
This article was written by