Ravelry smart gemenskap för stickare

Ravelry smart gemenskap för stickare

Ravelry är gemenskap för alla som älskar garn

Nu är det kanske ett och ett halvt år sedan mina vänner i Stickklubben Göteborg tystnade, la ner sina stickningar och tittade på mig medan de utbrast som i en kör: Vad, har du inte Ravelry?! Jag förstod att jag hade missat något alldeles speciellt bra. Jag erkände skrattande att nej, jag visste inte ens vad det var.

Jag gick in i mobilen och googlade Ravelry och kikade runt. Det kändes som ett Facebook för garnälskare som stickar, virkar, väver och spinner. Med fler än 3 miljoner användare! Kul idé tänkte jag men jag visste inte om det var något för mig som stickar med ojämna mellanrum. Efter att ha hört mina stickkompisar berätta om allt de använder communityt till startade jag ett konto och började undersöka funktionerna. Under tiden sedan jag kikade in första gången har jag återvänt in ibland och surfat runt bland stickningar, beskrivningar och sett hur andra använder communityt. Nu har jag tagit tag i att börja vara mer aktiv och första steget är att lägga upp mina egna stickningar som projekt.

Några av Ravelrys smarta funktioner

Ravelry är som nästan alla online communitys, fullproppat med möjligheter. Här är några av de smarta funktioner som jag har fastnat för:

  1. Tydlig överblick på sin sida där det är lätt att hitta under enkla tydliga rubriker på sin sida som exempel projects, se mina projekt.
  2. Lägga upp sitt hantverk som egna projekt med all information som garnkvalitet med länk till garnet, mönster, stickor, färger och foton. Jag gillar att kika runt bland andra användares projekt med samma beskrivningar och garn som jag själv har på gång. Det ger mig inspiration till mina egna projekt.
  3. Följa grupper och forum där garnälskarna diskuterar för- och nackdelar med gruppens tema, exempelvis ämnen som att sticka med loop på rundsticka, diskussionsämnen i podcasts eller olika KALs som är utmaningar som många stickar samtidigt på sina egna projekt.
  4. Lägga till personer som vänner för att enkelt kunna följa vad de lägger upp för projekt, få tips om grupper och se deras kommentarer om beskrivningar. Se inläggets bild med friend activity.
  5. Samla beskrivningar i ett eget bibliotek där beskrivningarna visas snyggt på bokhyllor.
  6. Samla och lägga upp sitt garn i en så kallad stash, för att få överblick över sina garnnystan för nya projekt och även kunna byta material med andra.
  7. Lägga in sina stickor i en lista för att kunna kolla när man står i garnbutiken och behöver veta om man redan har en rundsticka nr 5 eller om man ska köpa en direkt.

Ravelry i mobilen

Förutom att öppna Ravelry i webbläsaren i mobilen så finns det appar som fokuserar på olika funktioner.

Jag har fastnat för appen Wooly där det bland annat är enkelt att lägga upp foton till projekten, inspireras av sina vänner projekt, kolla sin stash och sina stickor.

En funktion som jag saknar är att kunna söka på nya vänner i appen, det hade hjälpt till att följa stickkompisar som jag träffar på stickträffar. Ofta berättar personer om något projekt, mönster, garn eller annat med hänvisning till Ravelry. Då skulle det vara så käckt att kunna börja följa varandra direkt i appen.

Kul grej är att appen Wooly är framtagen för Ravelrys användare av två stickare som crowdsourcade finansieringen genom en kampanj på Kickstarter. Ladda hem Wooly för iOs här.

Egen sida

Min egen sida på Ravelry är nu ett år och jag fyller på så smått med projekt och går med i grupper. Som synes gillar jag att lyssna på podcast om stickning. Nästa steg för mig att samla ihop och lägga upp min stash och detsamma med stickor och virknålar. Kika in på mikumaria i Ravelry.

Min sida på Ravelry

Nu kan jag säga om någon frågar: Vad har du inte Ravelry? 🙂

Next Post:
Previous Post:
This article was written by