Podtips: Historiepodden

Podtips: Historiepodden

Daniel Hermansson och Robin Olovsson heter de två pedagogiska genier som har fått mig intresserad av att lyssna på en podcast om historia. Det skulle varken jag eller mina grundskolelärare trott var möjligt. Vad jag minns från den tidens historielektioner är att fokus låg på kungars och andra män olika erövringar av världen.

När jag under en historietimma på högstadiet retoriskt frågade om det inte fanns kvinnor och barn förr i tiden fick jag veta att det var dumma frågor och ibland åkte jag ut från klassrummet. Det var inte så trendigt med kritiskt diskuterande dialoger på den tiden. Kanske är det därför jag njuter desto mer av Daniels och Robins diskussioner där de ser till att ta med alla möjliga aspekter av livet för de människor de pratar om. Inte minst jämställdhet. Så bra!

Historiepodden

I fler än 100 avsnitt kan vi lyssna på historiska händelser och personer. Jag har snart lyssnat på samtliga program. Några har jag lyssnat på flera gånger. Ofta skrattar jag högt under tiden jag lyssnar.

Såhär beskriver programledarna själva sin mycket populära podcast:

Varje söndag pratar historielärarna Daniel Hermansson & Robin Olovsson om två rykande inaktuella händelser. Historiepodden är det magiska gränsland där folkbildning och underhållning bildar en såndär symbios som mellan träd och svampar… vadhetere… mykorrhiza! Just så, fast med historia då.

Visst låter det intressant? Lyssna då på Historiepodden!

Bonus: Följ konversationen om Historiepodden i sociala medier på hashtagen #histpod.

Foto: Gratisography redigerad av mig Maria Gustafsson

Detta är inlägg 49, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by