Podtips: 6 favoriter om trädgård och odling

Podtips: 6 favoriter om trädgård och odling

Under våren har jag och Janne sysselsatt oss med vår trädgård mer än på flera år. Vilket gjorde att jag sökte efter kunskap och inspiration om just odling och trädgård i podcastformat. Först prenumererade jag på alla poddar jag hittade och nu har jag funnit sex pocasts som jag trivs med att lyssna på. Här kommer hela listan. Samtliga podcasts finns att lyssna på via iTunes.

Inspiration och kunskap i samtal om trädgård och odling

De följande sex pocasts som jag lyssnar på fokuserar samtliga på odling och trädgård, dock tar de sig an ämnena på olika sätt vilket medför att de bidrar med olika delar. Jag tycker att det är i samtalen mellan de medverkande som inspirationen uppstår.

Kan själv

Erica och Mie pratar om självhushållning, slöjd, familj, lönearbete, djur och odling på sina egna gårdar. I deras samtal får vi ta del av deras erfarenheter, glädjeämnen och lärdomar från vardagen med det relativt nya intresset självhushållning.

Såhär presenterar de sin podcast:

Kan själv, en podcast med jordiga fötter och en höna i famnen.

Läs mer och lyssna på Kan själv – en podcast med jordiga fötter och en höna i famnen.

Trädgårdspodden

Åsa och Hanna pratar om det intresse som förde dem tillsammans, sitt delade intresse för trädgårdar och växter. De gör ibland utflykter till mässor och andras trädgårdar, där de pratar med varandra och andra om vad de ser.

Såhär presenterar de sin podcast;

Trädgårdspodden är Sveriges första trädgårdspod och görs av bloggarna Åsa och Hanna. Här pratar de om tankar, känslor och drömmar i trädgården och om allt annat som hör trädgårdslivet till.

Läs mer och lyssna på Trädgårdspodden.

Odlarna

Olof Söderén och Anna Rökaeus gör podcasten Odlarna där de intervjuar en trädgårdsprofil i varje avsnitt. Vilket gör att varje avsnitt skiljer sig från varandra utifrån intervjupersonens berättelse.

Såhär presenterar Odlarna son podcast:

Odlarna är en podcast för dig med jord under naglarna. I varje avsnitt får du höra en ny person berätta om sitt liv med odlingen. Alltifrån hur det kom sig att hen började odla och om det är ett yrke eller en hobby, till vilken som är favoritgrödan. De medverkande delar även med sig av sina bästa knep för att lyckas i trädgårdslandet.

Läs mer och lyssna på Odlarna.

Odla med P1

Lyssnarna skickar in mängder av frågor om sin växter. Frågorna diskuteras med programledare Gustaf Klarin och besvaras av olika experter, bland andra Maj-Lis Pettersson. Samspelet mellan programledaren och experten är väldigt bra och ger en kul inramning.

Såhär presenteras Odla med P1:

Botaniska trädgårdspodden

chefsträdgårdsmästare Anders Stålhand och botanist Åsa Krüger i Botaniska trädgården i Göteborg vandrar runt i Botaniska trådgården medan de pratar om växterna med varandra och sina kollegor om speciella delar av trädgården.

Såhär presenteras Botaniska trädgårdspodden.

Följ årets skiftningar i Botaniska tillsammans med chefsträdgårdsmästare Anders Stålhand och botanist Åsa Krüger. Tillsammans går ni på upptäcktsfärd i en trädgård full av sällsynta växter, vilda ätliga blad, hårt trädgårdsarbete, historier och forskning.

I varje avsnitt får du träffa någon av medarbetarna som delar med sig av sina specialistkunskaper – hur man rensar fröer som ett proffs, skapar trivsamma rum eller skiljer en äppelsort från en annan. Programledarna ger praktiska tips som du kan använda i din egen trädgård och svarar på kluriga växtfrågor. Häng med till Botaniskas skattkammare!

Läs mer och lyssna på Botaniska trädgårddspodden.

Smaklöken: Odling och mat

programledare Julia Messelt samtalar med experter om hur man kan odla ätbara grödor och sedan tillaga sin egen odlade mat.

Såhär presenteras Smaklöken:

Odla dina egna grönsaker! I Smaklöken får du tips på hur du lyckas med din odling – hela vägen från frö till skörd. Smaklöken bjuder också på tillagningstips och reportage.

Läs mer och lyssna på Smaklöken.

Foto: Gratisography redigerad av mig Maria Gustafsson

Detta är inlägg 98, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by