Planerar semester med både vila och aktiviteter

Planerar semester med både vila och aktiviteter

Öland och Skåne

Underbara Öland. Det ska bli så skönt att resa iväg på semester och komma tillbaka till Öland där vi haft så sköna semestrar under årens lopp. Vi förlovade oss den 3 augusti 1984 i Borgholm, bara en sådan sak. Då tältade vi på Ekerums camping. I år kommer vi att bo så långt norr som vi kunde få tag på boende, på Hälluddens stugby. Med 200 meter till havet ska det bli mysigt att starta semester med några dagar i en liten stuga innan det bär av söderut på ön för sommarkurs.

Jag och min man Janne gör sedan två år en podcast som heter Gott prat. Under de här första åren har vi lärt oss så mycket om att förbereda, spela in, redigera och publicera ljud på nätet. Nu är det dags för nästa steg, att lära oss mer om att göra ljudmiljöer på en sommarkurs på fem dagar i ljud- och radio på Ölands folkhögskola. Hör hur intressant kursen låter:

I denna kurs får du lära dig digital ljudbearbetning och pröva på att göra radioteater. Under kursveckan kommer du att arbeta i vår studio med programmet Pro Tools.

Vi kommer att arbeta med inspelningsteknik, klipp- och ljudbearbetningstekniker samtidigt som vi arbetar med själva berättandet. Vi kommer också att lyssna på olika exempel där vi analyserar och diskuterar. Du får under kursen ökade insikter om rummets ljud, röstens kvalitet och möjligheten att förstärka med atmosfärer, effekter och musik.

Så nu ska vi hämta hem programmet Pro Tools som är redigeringsprogrmmet vi ska använda på kursen. Pro Tools är i öppen källa vilket vi uppskattar och finns i en gratisversion. Annars använder vi Audacity. I syfte att utveckla ljudarbetet ytterligare har vi nyligen köpt, det vill säga investerat i, proffsprogrammet Logic Pro X.

Underbara Skåne. När kursen är slut vänder vi siktet mot Skåne där vi har bokat in oss hos vänner Jeanette och Johan Bohman som driver Skivarps Gästgivaregård. Skivarp blir vår utgångspunkt under några dagar när vi upptäcker Kivik, Ale stenar, hälsar på vänner i min födelsestad Trelleborg och bara njuter av sol och god mat. Kanske en bit spettekaka till kaffet ute i solen på torget?

När vi senast skulle kika på Ale stenar kom ett rejält regnoväder så vi fick stanna kvar i bilen i hamnen nedanför höjden där stenarna står. Nu håller vi tummarna för att vädergudarna är på vår sida den här gången.

Foto: 2010-05-22 06-05 Schweden 0963 Öland, Mörbylanga av Allie_Caulfield CC BY SA 2.0

Next Post:
Previous Post:
This article was written by