Nyklippt krasse på frukostmackan

Nyklippt krasse på frukostmackan

Även om det är snö ute så smyger vi igång med att så fröer inför vår och sommar här inne. Något som är enkelt att så och gott att krydda frukostmackan med är krasse, eller smörgåskrasse som det också kallas.

Så när odlingsivern satte igång letade jag upp krassefrön i matbutiken. I vår ICA-butik hade de flera hyllor fulla av lockande fröpåsar med färgglada blommor och grönsaker. Om ett tag ska jag köpa frön till bland annat ringblommor som jag tycker är som små solar.

Som du sår kan du skörda

När jag kom hem valde jag ett fat med bred kant och lade på några bomullsrondeller som jag blötte med vatten och strödde ut fröna därpå i ett tunt jämnt lager. För att hålla fröna fuktiga så täckte jag med Glad pack där jag stack några lufthål med en tandpetare. Fatet fick sedan stå i köksfönstret för att kunna få nytta av den lilla sol som kommer om dagarna i februari. Efter några dagar började fröna gro och varje frö fick en liten svans.

Krassen gror på bomullen

Efter ungefär en vecka hade krassen vuxit upp och krönts med gröna blad som smakar friskt och gott på frukostmackan. Särskilt på ett tjockt lager med Keso smakar det extra gott med krasse. Detta rekommenderas!

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 3, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by