Nu är det slut med lårskav

Nu är det slut med lårskav

Äntligen sommar med sol och värme. Äntligen slipper vi täta kläder och kan ta fram de sköna kjolarna och klänningarna. Strosa runt med bara ben och njuta av de ljumma vindarna. Efter en stund så kommer den svidande smärtan mellan låren. Man tänker att det går nog bra, huden är bara ovan. Efter ytterligare en stund är den brännande känslan det enda som finns i tankarna. Finns det någon butik i närheten så kanske där finns barnpuder eller talk av något slag. I annat fall är det bara att kämpa på. Kanske kan man stoppa in kjolens tyg mellan låren en stund.

Puh, sådan lättnad att sedan komma hem och kunna sätta på sig några mjuka byxor.

Men nu ska lårskavet vara ett minne blott med ett stift att stryka på i förebyggande syfte. Flera av mina vänner berättar att det faktiskt fungerar med stiftet Secret Shield från Skindura.

Smärtsam upplevelse av skavda lår

Den som upplevt hur ont det gör med skavda lår minns det väl. Jag minns exempelvis en heldag på Stockholms gator i lätt sommarklänning som verkade perfekt men var allt annat.

Som Thina Grotmark inleder krönikan De skavda lårens årstid i Fett Magazine:

De varma vindarna är här och de skavda lårens årstid är på ingång. För oss med lår som går ihop innebär sommarkläder mer planering än att bara slänga på sig en sval sommarklänning och springa ut på ängarna. Den illusionen kan få ett abrupt avslut när ilskna röda prickar uppstår då huden mellan låren blir sönderskavd. Det gör ont!

Så nu ser jag fram till att kunna ha luftiga klänningar utan cykelbyxor under. Jag har beställt flera stift till mig och mina döttrar.

Stift med vegetariskt innehåll

Secret Shield är ett handgjort stift tillverkat av vegetariska ämnen.

Secret Shield produktbilld

Skindura gör även andra produkter bland annat stift för att förebygga skoskav. Så jag beställde sådana också, för är det något som kan tävla med lårskav av ofarliga vardagssmärtor så är det väl skoskav. Och det vill jag gärna slippa om det går att undkomma med några strykningar med ett stift. Jag kommer nu att använda dessa stift och återkomma med blogginlägg i slutet av sommaren.

Foto/skärmbild: Gratisography och Maria Gustafsson

Detta är inlägg 94, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by