Louisiana visade Yayoi Kusama

Louisiana visade Yayoi Kusama

Vissa platser sätter starka avtryck i minnet. Så gjorde konstmuseet Louisiana när jag besökte museet när jag gick i 9:an. Vi som gick ämnet konst, som jag läste hela högstadiet, reste dit med de som läste franska. Om jag minns korrekt så visades en utställning med Picasso. Sedan dess har jag längtat tillbaka för jag tyckte att museet och dess omgivningar var så härliga. I höstas var det äntligen dags. Jag och Janne körde ner till Helsingborg och tog färjan över till Helsingör.

Louisiana museum for modern art visade Yayoi Kusamas utställning Oändligheten.

Välkomnande entré på Louisiana

Konstnären Yayoi Kusama har kallats världens populäraste konstnär enligt Observer Culture. Jag tror att det kan stämma, med tanke på att vi var fler än 340 000 som besökte Oändligheten på Louisiana.

Utställningen Oändligheten med Yayoi Kusama

Konstnären Yayoi Kusama som föddes 1929 i Japan och som reste till New York och tog landet med storm, innan hon reste hem till Japan där hon fortfarande bor.

Verken varierade mellan installationer, målningar och skulpturer. Många verk var med fallossymboler som var sydda i tyg och fyllda med något material.

Båt med fallosar

Flera av av verken fyllde eller rättare sagt var i form av hela rum. Starka färger, prickar och speglar. När vi gick i utställningen ville jag fånga allt på bild för att få ha kvar konstupplevelsen.

Fotogeniska intallationer

Vi deltagare bjöds in som medskapare i verket. Med några klistermärken, som delades ut av en museivärd, färgsatte vi rummet och möblerna.Från början var rummet och alla saker helt vita. Handlingen att sätta klistermärken på saker i ett museum kändes förbjuden och en aning obekväm. Kanske var det därför som många av oss skrattade och log mot varandra medan vi satte fast våra klistermärkesprickar.

Interaktiv installation

I ett rum var det som att gå in i en flugsvampsmönstrad dröm.

Jag och Janne i det prickiga verket av Yayoi Kusama

Med hjälp av lampor och speglar och vatten på golvet upplever man inga väggar eller begränsningar. Färgerna varierar likaså ljuset. Väldigt häftig upplevelse.

Här känns oändligheten

Vi älskade Yayoi Kusamas utställning! <3

Utställningen kommer att visas på Moderna Muséet i Stockholm under sommaren 2016. Läs mer här. Min milda rekommendation är : GÅ DIT!

Klicka upp panoramabilden

panorama yayoi kusama

Lästips om konstnären

Se film med konstnären

http://bcove.me/6mknitpm

Stora leenden lämnade Louisiana

Efter en heldag på Louisiana körde vi hem till det mysiga Strandhotellet i Tisvildeleje supernöjda med dagen.

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 38, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by