Levlar upp nystandet från stolsrygg till garnvinda

Levlar upp nystandet från stolsrygg till garnvinda

Efter att ha nystat upp runda fina nystan genom att trä garnhärvorna över kökstolarnas ryggarna så tar jag nästa steg nu. Det är nämligen så att jag köpte en fin gammal garnvinda i trä genom Blocket. Enligt säljaren var garnvindan aldrig använd utan hade legat i sin papplåda sedan många år.Det tyckte jag var extra kul och jag kände att jag hade fyndat.

Snurrande garn för vindan

Nu håller jag på att lära mig att få fast härvorna med Kampes tvåtrådiga ullgarn så att det sitter fast medan jag nystar.

Provar garnvindan med ullgarnet till Siri

Ibland blir det för löst så att härvan faller ner, så det gäller att få till rätt fasthet.

Kul att ha en egen garnvinda!

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 66, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by