Kolla in kajodlingen i Göteborg

Kolla in kajodlingen i Göteborg

Har du sett Kajodlingen? De odlar på kajen i stan och säljer till stans restauranger, det är så häftigt! utbrast en vän häromdagen.

Nja, jag hade sett att något var på gång vid Masthuggskajen. Men att kajodlingen var så igång att de säljer till restaurangen hade jag ingen aning om. Jag blev så imponerad! Några som gör istället för att bara snacka. Så jag kikade närmare på denna Kajodling.

På Kajodlingens sajt är det så smart ordnat att intresserade kan se vilka produkter som är mogna att köpa just nu. Vilka är mogna nu? Se här: Grönsaker.

Färska stadsodlade grönsaker

På sajten presenterar William Bailey och Jonas Lindh sin verksamhet såhär:

Kajodlingen producerar stadsodlade grönsaker kommersiellt i Göteborg. Vi erbjuder dagsfärska grönsaker till kockar med höga krav på kvalitet. Våra odlingar finns på båda sidor älven; en vid masthuggskajen och en i frihamnen vid jubileumsparken.

Håll koll på mogna grödor i sociala medier

Kajodlingen kommunicerar genom sin Facebooksida som du hittar här: Kajodlingen.

Följ kontot Kajodlat på Instagram för att hålla utkik på de grönsaker som är till salu för tillfället.

Med hashtagen #kajodlat kan du hitta mer information i olika sociala medier.

Odling i tiden

Jag gillar verkligen idén med att odla i stadsmiljön där det finns plats. För några år sedan besökte jag en community garden i Berlin, där personer har varsina delar där de odlar. Trädgården var gammal och inarbetad. Det fanns även en lunchrestaurang där jag käkade fantastiskt god vegetarisk mat. Dit vill jag åka tillbaka.

Kajodlingen är ju ingen community garden men verksamheterna är besläktade. Inte minst genom engagemanget i att ta till vara och utveckla jordens resurser.

Så bra!  Jag ska se om jag hälsa på kajodlingen när jag är i stan.

Foto: Gratisography

Detta är inlägg 76, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by