Jag smyger inte

Jag smyger inte

Nätverket Better Bloggers driver kampanjen Jag smyger inte som motvikt till den smygreklam som frodas i blogg- och sociala medievärlden.

Jag smyger inte

Jag är gärna med i kampanjen för ökad transparens i sociala medier och har skrivit på med den här bloggen.

JagSmygerInteBadge

Better Bloggers uppmanar oss bloggare att följa de regler som finns. Närmare bestämt följa marknadsföringslagen. Dessutom tänka på att kommunicera öppet med läsarna genom att tydligt informera när något av bloggens innehåll är köpt.

För en transparent bloggosfär

Såhär beskriver Better Bloggers initiativet:

I korthet vill vi uppmana dig till följande åtgärder:

  • Om du fått kompensation i produkter eller pengar för att skriva om ett företag ska inlägget direkt märkas ut som ”sponsrat” eller ”reklam”.
  • Om du har så kallade ”affiliatelänkar” i ditt inlägg ska inlägget direkt märkas ut med ”inlägget innehåller annonslänkar/affiliatelänkar”.
  • Om du fått produkter från ett företag, en goodiebag eller pressutskick bör inlägget märkas med ”pressutskick, jag har fått detta” eller liknande.

Läs mer och se vilka fler som är med

Vill du också vara med i listan? Är du nyfiken på vilka bloggare som är med i kampanjen Jag smyger inte?

Gå då in på #jagsmygerinte och anmäl dig och din blogg. Där finns även länkar till Konsumentverkets vägledning om hur marknadsföringslagen fungerar.

Så hjälps vi åt!

Foto: Resplashed.

Detta är inlägg 16, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by