Invigningstal och kurs på Stickfest i Väst 2020

Invigningstal och kurs på Stickfest i Väst 2020

Rolig nyhet som jag ser väldigt mycket fram till är att jag får äran och glädjen att invigningstala på vårens största happening inom stickvärlden: Stickfest i väst! på Marstrand i mars.

Inte nog med det, jag kommer även att hålla kurs med temat Stickning och livskvalité, med våra egna ord. 🤩 Mellan kl 10 till kl 13 på lördagsförmiddagen kommer vi att dyka in i en designprocess för att skapa våra egna uttryck i stickad form och öka kännedom kring kopplingen mellan stickning och livskvalité.

Klicka här för att komma direkt till information om kursen Stickning och livskvalité.

Håll nu koll på när biljetterna släpps för att boka in datumet och helst även tidpunkten. Biljetterna tar ofta slut på en kort stund. Här på Stickfest i Västs sajt kan du läsa programmet.

Informationstexten för kursen Stickning och livskvalité:

Välkommen på en workshop där vi genom en enkel och tydlig designprocess hittar våra egna viktigaste ord som kan stickas in där de behövs. Vi väljer stil, färg och uttryck till det vi vill viska, berätta eller ropa till omvärlden.

Miku Maria delar sina egna erfarenheter om stickning och livskvalitet. Och vad hon som hälso och beteendevetare kan berätta om vad forskningen säger om stickningens betydelse för hälsan.


När Miku Maria år 2016 gjorde mer plats för sin konstnärlighet, stickade hon in sina viktigaste ord och begrepp i en kofta. Det blev Kasamkoftan som har visat sig starta många fina samtal.
Med ord som mening, kurage och kärlek blev det tydligt att stickningen i sig själv höjde livskvaliteten och gav livet mening.

Kasam står för känsla av sammanhang. och här i workshopen kommer vi att samtala kring vad stickningen kan ge oss. Att stickning påverkar
vårt mående känner de flesta till men hur hänger det ihop egentligen?
I workshopen samtalar vi om vad stickningen ger oss, väljer våra egna ord som vi vill säga och designar i den stil vi väljer. Orden kan vara en strof från en dikt eller brev, det kan vara ett statement eller namnet på din katt.

Du väljer och du stickar in ordet tillsamman med allt det du själv vill säga. Det som är meningsfullt för dig.


Förkunskaper: Lägga upp och sticka slätstickning. Gärna flerfärgsstickning på rundsticka.
Ingår: Kompendium med instruktioner, arbetsmaterial och inspiration att ta med hem. Tips på både analoga och digitala metoder för att förbereda dina motiv. Skissmaterial.

Medtag: Stickor och garn i färger som du trivs med. Gärna 4 mm eller större med passande garn för att fortare kunna se resultat.


Om Miku:
Miku Maria Gustavsson är förutom engagerad stickare även
kommunikationsstrateg, konstnär och hälso- och beteendevetare. Utbildad i textil konst och design på Stenebyskolan.

Följ gärna Stickfest i Väst på Facebook och Instagram också.

Mvh,
Glad och stolt stickare!

Next Post:
Previous Post:
This article was written by