Idag börjar Stickfest i Väst på Marstrand

Idag börjar Stickfest i Väst på Marstrand

Tänk att tillbringa en helg helt fokuserad på ens intresse tillsammans med människor som delar detta intresse. Visst låter det härligt?

Idag startar eventet Stickfest i Väst som är just detta. En hel helg där allt kretsar kring stickning med stickintresserade personer från hela Norden. Och jag ska vara med!

En helg med fokus på stickning

Stickfest i Väst som startade 2007 arrangeras av Linda Berglund Skrubbe som till vardags driver garnbutik Deisy Design, som fyller 50 år i år, på Avenyn i Göteborg.

Stickhelgen brukar hålla till på Grötö i Göteborgs skärgård men eftersom anläggningen där renoveras så kommer hundratals stickintresserade invadera hotell Maritim på Marstrand.

Förra året åkte jag med buss och färja ut till Stickfest i Väst på Grötö på lördagen. En omständig resa som gav en lång restid men tyvärr bara en kort stund på stickfesten. Jag hann ändå uppleva att stämningen bland alla stickare var helt fantastisk. Välkomnande, öppen och trevlig. Överallt satt det människor och stickade. Redan då bestämde jag mig för att försöka få en plats så att jag kunde vara med hela helgen.

Det gäller nämligen att vara supersnabb med sin anmälan för platserna ryker på några minuter. Genom att jag hade förberett mitt anmälningsmail som jag skickade exakt kl 10:00 när anmälan öppnade så kom jag med. 🙂

Kurser

Under helgen arrangeras det kurser av olika slag. Jag har bokat in mig på två kurser, nämligen:

  • Fotoskola för stickare med Maja Karlsson
  • Färga sockgarn med Mia Dehmer

Jag funderar även på en tre-timmarskurs på söndagsförmiddagen på ämnet anatomin av en socka med Johanna Wallin. Kursen verkar lärorik och bra, jag funderar nu på om jag vill lägga tre timmar av den sista dagen på en kurs.

Vi får se vad som händer i helgen, det kan jag berätta i ett blogginlägg här senare.

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 18, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by