Havregrynsgröt med rågflingor

Havregrynsgröt med rågflingor

Varje sensommar när höstvindarna börja vina längs kusten blir jag sugen på varm god havregrynsgröt till frukost. Då har jag ätit rostade mackor och yoghurt sedan vårsolen kikade fram.

Lättlagad nyttig havregrynsgröt

Även om det är enkelt att laga gröt på spisen är det skönt att slippa diska en grötkastrull så jag lagar oftast havregrynsgröten i mikrovågsugnen direkt i den djupa tallrik som jag kommer att äta den ur.

I en tallrik blandar jag cirka 2 dl kallt vatten, 1 dl havregryn, 0,5 dl rågflingor och en nypa salt. Rågflingorna gör gröten tuggigare, vilket jag gillar. Ibland rör jag även i russin, nötter eller solrosfrön för att variera frukosten.

Upphällda ingredienser till havregrynsgröt

Sedan kör jag tallriken under ett täcklock i 2 minuter på full effekt, rör om och kör på 1 minut. Så är gröten klar att smaksättas med något gott. Vi brukar ha äppelmos, kanel, sirap och mjölk på.

Så gott!

Next Post:
Previous Post:
This article was written by