Härlig stickdag med Stickklubben Gbg

Härlig stickdag med Stickklubben Gbg

Idag har vi haft en härlig stickdag i Rönnäng. En heldag fokuserad på stickning tillsammans med kompisar i Stickklubben Gbg.

Redan i vintras började vi prata om hur mysigt det skulle kunna vara att ses en dag tillsammans. Sitta ute och inne och sticka. Längre än vi gör på torsdagsträffarna.

Vi stickade, virkade, fäste och pärlade

Stickdagen blev som ett miniläger med fokus på stickning, umgänge och fika. Vi stickade klart en tröja, en knäppkant, fäste trådar, stickade strumpor och mycket mer. Själv stickade jag på den koboltblå koftan Siri som jag ska ge bort. Dessutom pärlade vi stickmarkörer. Det visade sig att det var fler än jag som hade det intresset.

Intensivt stickande.

Att fästa trådar i sin stickning kan kännas som en trist syssla men när man samtidigt pratar med andra så gör man fästandet utan att tänka på det. Så också idag.

Tapas och jordgubbspaj

Som lunch åt vi en buffe med tapas och marinerade bönor. Vi satt ute i trädgården och åt, riktigt skön sommarkänsla. Dessutom gjorde vi pan con tomate där man rostar bröd, gnuggar det med vitlök och solmogna tomater och ringlar över olivolja. Så gott!

Tapas till lunch

Till förmiddags- och eftermiddagsfika bakade jag en jordgubbspaj med citron, kanel och honung som vi åt med glass.

Jordgubbspaj till fika

Nörda loss rekommenderas

Vilken härlig dag på alla sätt!

Jag rekommenderar att, oavsett vilket intresse man har, att sätta ett datum, samla kompisarna och nörda loss. Göra sitt eget miniläger. Så skönt att hinna prata till punkt medan man grejar med det man älskar.

Foto: Maria och Janne Gustafsson

Next Post:
Previous Post:
This article was written by