Funderar på en sommarkurs i år igen

Funderar på en sommarkurs i år igen

Nu när vårsolen har börjat kika fram så börjar jag fundera på att åka på någon kreativ sommarkurs någon vecka i sommar. Det börjar bli dags att anmäla sig för att få en plats.

Ljud- och radiokurs i fjol

I fjol körde jag och Janne till Öland där vi deltog på en veckas ljud- och radiokurs på Ölands folkhögskola. Att bo på en folkhögskola på sommaren var helt underbart. Bara göra det som ingick i kursen, prata med kurskamraterna och äta god mat. För mig blev det utvecklande att redigera ljud i redigeringsprogrammet, för det hade jag haft en tröskel för hemma.

Jag hade hittat kursen tidigt på våren när jag sökte här efter någon kurs i landet som jag och Janne kunde ha nytta och glädje av att gå tillsammans. Vi var helnöjda med kursen.

Glad sommarstudent 2015

Ljud- och radiokursen går även i sommar.

Hantverkskurs i sommar?

Jag har kikat på några olika kurser om hälsa och några mer praktiskt inriktade på kursgivare runt i landet. Någon kurs med fokus på att göra kortfilmer och videoredigering skulle också vara kul, jag har inte funnit den där kursen än.

Ljungskile folkhögskola som har flera kurser i musik och välbefinnande. De har en kurs i Yoga, vandring och meditation som verkar intressant. Även en kurs om meditation som låter utvecklande.

Grebbestads folkhögskola som har kurser i träning, silversmide, sömnad, keramik och mycket mer. Kanske en vecka med fokus på att spinna och sticka skulle passa mig?

Sätergläntan, institutet för slöjd och hantverk. Här skulle jag kunna flytta in och gå kurser i flera år. Så många intressanta ämnen. Vävning, broderi, småslöjd, sömnad, färga garn av hjärtans lust, ja, massor av sommarkurser med inspirerande innehåll.

Jag har inte hittat någon kurs som jag fastnat för ännu. Sökandet fortsätter.

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 37, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by