Filmvisning med samtal & stickcafé på Bio Roy

Filmvisning med samtal & stickcafé på Bio Roy

Tre bra saker vid samma tillfälle: intressant film med regissörssamtal, Bohusstickning och stickcafé!

Söndagen den 24 april visas filmen ”Stickspåret – från nödhjälpsarbete till världssuccé” – En dokumentärfilm av Kjell Andersson på Bio Roy i Göteborg. Filmen berättar den sagolika dock hårda historien om Bohusstickningen.

Regissörssamtal

Kjell Andersson kommer att berätta om sitt arbete med filmen om när de bohuslänska kvinnorna arbetade med designad finstickning för sina familjers överlevnad .

Totalt sysselsatte Bohusstickningen 1700 kvinnor. 1949 var nästan 900 kvinnor involverade. Stickspåret” är en fristående uppföljning av dokumentären ”Skärvor från en svunnen tid – om stenhuggarepoken i Bohuslän”.

Bohusstickning

Tröjor och koftor i Bohusstickning är så vackra, riktiga konstverk. Avancerade beskrivningar med tunt garn på smala stickor. Nu har denna finstickning blivit trendig utmaning för kunniga stickare.

När jag var på Bohus museum i Uddevalla köpte jag ett set för att sticka handledsvärmare, men har inte börjat på den stickningen än.

Pernille Silfverberg från AngoraGarnet visar upp ett urval återskapade modeller av Bohusstickning. Stickpaket och garn kommer att finnas till försäljning.

Stickcafé

Vi är några i Stickklubben Gbg som har köpt biljetter till eventet och ska ta med oss stickningarna och gå dit. Gör oss gärna sällskap!

Stickcafé – ta med din stickning och samtala kring din eller annans stickning och inspireras av vad som stickas. Linda Berglund Skrubbe från Deisy Design, nästan vägg i vägg med Bio Roy, finns på plats om du behöver hjälp.

I inbjudan finns all information.

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 32, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by