Filmtajm: Grey gardens

Filmtajm: Grey gardens

Vissa filmer stannar kvar i tankarna lång tid efter man såg den. Så är det för min del med dokumentären Grey gardens från 1975 där vi får komma nära huvudpersonerna i deras annorlunda liv som tidigare varit helt annat. Se filmen och få en tankeställare om livet.

En dokumentär om flärd och förfall

Såhär beskriver UR Play filmen:

Två kvinnor, mor och dotter Bouvier, lever tillsammans i en förfallen villa i det välbärgade East Hampton på Long Island utanför New York. Villan har 28 rum och havsutsikt. Edith Ewing Bouvier (Big Edie) var faster till Jackie Kennedy och dottern Edith Bouvier Beale (Little Edie) var Jackie Kennedys kusin och tillhörde den amerikanska societeten. Medan vilda katter och tvättbjörnar rör sig fritt i den förfallna villan försöker kvinnorna hålla fast vid sina minnen och kulturella arv. De är excentriska och dagdrömmer och grälar, sjunger och småpratar. Omgivna av sopor, trasiga väggar, spruckna fönster och läckande tak, när de ändå en stark känsla för klädsel och musik.

Se filmen på UR Play

Se filmen Grey gardens på UR Play där den är tillgänglig till 17 juli 2016.

Läs mer om historien på Grey gardens.online.

Foto: Gratisography redigerad av mig Maria Gustafsson

Detta är inlägg 51, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by