En blogg om att göra film

En blogg om att göra film

I kategorin Bloggkärlek skriver jag om bloggande. Ibland lyfter jag fram bloggar som jag gillar. Bloggar som ger oss som läsare något extra. Du känner igen de inläggen på bilden ovan.

En blogg om filmkunskap

Simon Cade började göra film redan som 11-åring i ett skolprojekt. Då fann Simon sitt stora intresse som nu sju år senare även är hans extrajobb. Såhär presenterar han sig själv:

Filmmaker, and host of DSLRguide. Since I was making my first film age 11, I have always been fascinated by the way films are produced, and the effect it can have on the audience.

Genom korta videoklipp om alla tänkbara perspektiv av att göra film delar Simon med sig kunskap i videoklipp på sin YouTubekanal DSLR Guide varje vecka. Ämnena varieras mellan bland annat utrustning, ljus, ljud, planering, medarbetare och ekonomiska faktorer.

På sajten DSLR Guide utvecklar Simon det han pratar om i klippen i matnyttiga inlägg med texter, bilder och länkar till mer läsning.

Simon lär ut filmskapande varje vecka

De senaste åren har jag haft en längtan efter att berätta genom film vid sidan av att skriva, göra podcast och föreläsa. Ett litet aber fanns dock, jag kunde inte redigera film. Eftersom så många duktiga filmkunniga människor delar med sig av sin kunskap online gick jag till YouTube.

När jag sökte efter instruktionsfilmer, tutorials, hittade jag ganska snabbt Simons kanal DSLR Guide. Jag gillade hans filmer direkt, bra innehåll i lagom doser. Dessutom har han en hjälpande och instruerande stil utan att vara högljudd, pratig eller mästrande som är så tröttsamt.

När jag ser Simons filmer upplever jag att han är geniun i sitt filmintresse och har ett fokus på hur han kan förbättra sitt eget filmskapande. Det han lär sig i sina projekt delar han med sig av i korta filmer varje vecka. Vecka efter vecka. Imponerande. Kort uttryckt så lever han som han lär.

Hälsa på hos DSLR Guide och lär dig göra film.

Lästips

PS. För att se hur min utveckling går i filmskapandet, håll utkik på kategorin Kortfilmsstudion. Det blir kul!

Foto: KaboomPics redigerad av mig.

Detta är inlägg 17, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by