Elizabeth George om vårt inre geni

Elizabeth George om vårt inre geni

Upplev Elizabeth George föreläsning på TED.com från 2009, den har fler än 11 miljoner visningar. Det förstår jag för det är en inspirerande föreläsning som förmedlar såväl tankar som glädje.

För mig blev Elizabeth känd för sin bok Eat, Pray, Love som handlar om att söka lyckan och meningen med livet.

Boken är filmatiserad med Julia Roberts i huvudrollen. Jag såg filmen nyligen, den finns på Netflix, en härlig feel good-film. Läs mer om filmen här.

Eat, Pray, Love

Boken Eat, Pray, Love slog genom och blev en dundersuccé! Boken låg på bästsäljarlistor i över 200 veckor.

Berättelsen nådde den in i många människors hjärtan med sin berättelse om sökandet efter lyckan som leder till livskvalitet och personlig utveckling. Inte utan smärta längs vägen men även med många skratt. Som det är i livet.

Se Elizabeth George föreläsa om sin utmaning

Vid tiden för föreläsningen brottades Elizabeth med frågor kring hur det är att skriva nästa bok. Boken som ska bli en uppföljare till succén Eat, Pray, Love som älskats av läsare jorden runt! Hur följer man upp en sådan succcé? Vad är det som gör att vi människor kan släppa loss vårt inre geni och skapa konst? Om det resonerar hon i sin omtyckta föreläsning.

Såhär presenteras Elizabeth George på TED.com:

Elizabeth Gilbert muses on the impossible things we expect from artists and geniuses — and shares the radical idea that, instead of the rare person ”being” a genius, all of us ”have” a genius. It’s a funny, personal and surprisingly moving talk.

Foto: Skärmdump av Elizabeth Georges föreläsning på TED

Detta är inlägg 28, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by