Boken Väskor av Cilla Ramnek

Boken Väskor av Cilla Ramnek

I vår fick jag boken Väskor av en väninna som vet att jag gillar att sy och skapa. Här kommer jag att berätta om den boken. Författaren heter Cilla Ramnek och är just nu omtalad för att hon är en av de konstnärer som fått i uppdrag att designa tunnelbanestationer i Stockholm.

Bokens författare Cilla Ramnek intervjuas i den nya podcasten Görbarts första avsnitt. Där presenteras hon såhär:

Görbarts första gäst är konstnären och kreatören Cilla Ramnek. Med ett eget formspråk skapar hon, formger, undervisar, skriver, handleder och ställer ut, tidigare bland annat i Stockholm, Paris och Moskva.

Boken Väskor

Boken Väskor handlar om att sy sina egna väskor av en mängd olika material.Först och främst ser jag boken som en inspirationskälla att bläddra i för att få igång fantasin kring hur man kan formge och sy väskor för sina egna behov.

Författaren har i intervjuer berättat om sitt förhållningssätt till material och ting. Att se till man har och göra saker med det. Möblera om, bygga miljöer och skapa nytt av gammalt. Mycket sympatiskt tycker jag. Tankesättet återkommer i boken genom att ta vara på mindre tygstycken och göra något användbart med dessa. Något nytt och bra av det som blivit över. I tiden. Smart.

Boken Väskor av Cilla Ramnek

Varje uppslag innehåller både bilder och beskrivningar på väskor av varierande storlek och med många funktioner. Jag gillar som redan framgått författarens ton och stil.

Uppslag i boken Väskor av Cilla Ramnek

Här visar författaren upp en väska i mitt älsklingstyg Terazzo av Josef Frank. Den är såklart extra snygg!

Jag rekommenderar boken Väskor av Cilla Ramnek för den som gillar att skapa, sy och göra väskor som passar en själv. Eller bara vill få en stunds inspiration.

Foto: Gratisography redigerad av mig Maria Gustafsson

Detta är inlägg 60, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by