Boken Tyst om introvertas betydelse av Susan Cain

Boken Tyst om introvertas betydelse av Susan Cain

På årets bokrea fyndade jag Susan Cains bok Tyst. De introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns.

Boken Tyst

Boken Tyst har redan på fyra år blivit en klassiker som handlar om, förvisso ur ett nordamerikanskt perspektiv, hur personer bemöts olika i samhället utifrån sina personliga drag. Om man är introvert eller extrovert som enkelt uttryckt kan sägas vara om man är själv eller med andra när man fyller på med energi.

Introverta anses inte ha lika stor betydelse i mängder av sammanhang som extrovertas i dessa tider av utåtriktad frispråkighet. Där den premieras som är social, har god kommunikationsförmåga och ägnar sig åt personlig marknadsföring. I personliga möten, på presentationer och inte minst i sociala medier. Såväl på arbetet som på fritiden. Det här lever vi mitt i nu. Även i Sverige. Det gäller att visa vad man är och vad man kan. Om man är tyst och lyssna mer än man pratar kan man förlora på det. Trots att lyssna framhålls så är det inte säkert att det faktiska agerandet bedöms som värdefullt. Ja, det är inte lätt alltid.

Jag ser fram till att läsa boken som dragit till sig så stort intresse i många länder. Det finns så mycket som intresserar mig i hur vi kommunicerar och vad vi utrycker som viktigt och vad vi sedan i handling lyfter fram som viktigt. Boken Tyst ska få vara min läsa-innan-jag-somnar-bok ett tag så kanske jag lär mig något, om mig själv och andra.

Boken Tyst av Susan Cain

Om ämnet intresserar dig, så finns det mycket att del av på Susan Cains sajt Quiet Revolution där det finns läsa bloggposter, intervjuer och även göra ett personlighetstest kring skalan extrovert och introvert. Här kan du göra testet. Och här hittar du fler tester.

Foto: Gratisography redigerad av mig Maria Gustafsson

Detta är inlägg 12, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by