1, 2, 3 – trippelsocka!

1, 2, 3 – trippelsocka!

Podcasten Rätt avigt har utlyst ytterligare en utmaning inom stickning: Trippelsockan. #trippelsocka

Eftersom jag har som mål att lära mig att sticka strumpor så passar utmaningen perfekt för mig just nu. Jag är på!

Såhär definierar Rätt avigt trippelsocka:

Så egentligen handlar det om att på något sätt utmana sig själv. På tre olika par strumpor eller tre olika sätt, eller på ett par strumpor. Nytt sorts garn, ny teknik, nånting.

Tidigare har de startat utmaningen Trippelkofta som går ut på att sticka tre välsittande koftor på ett år. Den utmaningen antog jag i somras och klarade med flera månader till godo. Kul med sporrande utmaningar! Tack vare all bilstickning i somras fick jag upp stickhastigheten till slut. 🙂

Mina första strumpor på många år

För drygt ett år sedan köpte jag strumpstickor och garn till strumpor men kom inte vidare efter att stickat fel på hälen flera gånger. Nu har jag äntligen stickat klart strumporna till min dotter Malin. De blev mjuka och sköna och gröna. Information på Ravelry.

För många år sedan stickade jag ett par grå raggsockar. De blev för stora så jag gav dem till en väninna med större fötter. Den stickningen minns jag som att jag stickade helt enkelt varje rad på beskrivningen så även att jag hade stickat ett par perfekta strumpor hade jag ingen aning om vad eller hur jag har gått till väga när jag gjorde dem.

Strumpor till Malin

Så direkt när Malins strumpor var klara stickade jag ett par likadana, fast rosa, till min andra dotter Linda. De rosa är mitt första par i utmaningen trippelsocka. Information på Ravelry.

Istickshäl

Jag fick god hjälp i att lära mig sticka istickshälen i Hälskolan av Ulrica Loeb på Hjälpstickan.

På YouTube finns det mängder av bra videos när man söker på afterthought heel.

Här på bilden nedan syns de isatta trådarna där hälen senare stickas in. Hälen stickas på samma sätt som tån. Väldigt smart sätt att sticka sockor.

Trådar isatta för hälar

Härlig start på mitt strumpstickande. Nu har jag beställt fina sockgarner för att kunna sticka randiga strumpor och i olika mönster.

Foto: Maria Gustafsson

Detta är inlägg 33, i intitiativet #Blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg i snitt per dag i 100 dagar från den 1 mars 2016.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by